Vild Mad
I sensommeren bugner naturen med urter, frø og bær, som kan spises. I Tarup Davindes ”Vild Mad” vil I lære at genkende og indsamle det spiselige vi finder i naturen. Vi flækker brænde, tænder bål med strygestål og tilbereder vores vilde madretter over bålet.
Menuen kan fx stå på:
- Nældedeller, som er lavet ud fra brandnældens frø 
- Bilarver stegt i eget voks – med et lille drys af salt 
- Æble- og havtorn kompot 
- Grydebrød med eget friskkværnet urtesmør af oregano, skvalderkål og røllike 
- Pandekager med orangegylden havtornesirup 
- og meget andet – måske har I en god idé 
Kom og vær med og bliv overrasket over hvor godt det smager. 
Vild mad er relevant inden for madlavning, biologi og klassefællesskab
- Eleven lærer om spiselige planter, urter, frø og bær 
- Eleven lærer at artsbestemme 
- Eleven lærer at forberede, tænde og vedligeholde et bål 
- Eleven lærer at lave mad over bål 
- Eleven lærer at lave fællesmad 
Husk: 
Påklædning efter vejret samt madpakke og drikkedunk
Målgruppe: 
6.-10. klassetrin
Antal forløb: 
10 klasseforløb (et klasseforløb svarende til 24 elever)
Periode: 
Fra august til september 2025
Fra maj til og med juni 2026
Tid og sted: 
Kl. 09.00-13.00 eller efter aftale
Det Fælles Mødested i Tarup-Davinde
Rolighedsvej 100, 5220 Odense SØ
Deadline for tilmelding: 
Inden sommerferien for forløb i 2025
Inden juleferie for forløb i 2026
Tilmelding: 
Naturskolen Åleløkkestedet i Tarup-Davinde
hos Isabel Margrete Ebbesen,
Tlf. 61384103 eller mail: IMEBB@odense.dk
 
              
              
             
              
              
             
              
              
             
              
              
             
              
              
            