Forskning

Børn og unge kommer i dag mindre i naturen sammenlignet med tidligere generationer, og særligt de unge vælger naturen fra. Størstedelen af de unge (11-17 år) lever desuden ikke op til WHO’s anbefalinger for fysisk aktivitet, og samtidig har et stigende antal danske unge et dårligt fysisk og mentalt helbred.

Vi ved, at ophold og aktiviteter i naturen kan styrke børn og unges fysiske og mentale sundhed og trivsel. Unge mennesker er mere fysisk aktive, når de er udenfor, ligesom ophold i naturen har en positiv indvirkning på unges almene trivsel og mentale sundhed.

Med den viden i baghovedet er vi optagede af at undersøge, hvordan vi gør det attraktivt og tilgængeligt for unge at tilvælge organiserede outdoor-aktiviteter. Derfor har vi et tæt forskningssamarbejde med SDU, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund og Active Living.

Forskningsmæssigt har der hidtil været et begrænset fokus på organiserede outdoor-aktiviteter i fritids- og skoleregi. Følgeforskningen skal bidrage med ny viden om, hvordan unge tiltrækkes og fastholdes i organiserede outdoor-fritidstilbud, samt om hvordan et stærkt samspil mellem skole- og fritidsaktører kan understøtte deltagelse og udbud af relevante outdoor-aktiviteter til unge.

På denne side samler vi resultater, der bliver til løbende i projektperioden.

Kort fortalt 1: Unges motiver for deltagelse i foreningsbaserede outdooraktiviteter

Kort fortalt 2: Hvordan skabes gode rammer for unges deltagelse i foreningsbaserede outdooraktiviteter?